Pengerusi Pakatan (PH) negeri, Chong Chieng Jen berkata 'tidak' kepada Ahli Parlimen Serian Datuk Richard Riot Jaem

No Comments
KUCHING: Pengerusi Pakatan (PH) negeri, Chong Chieng Jen berkata 'tidak' kepada Ahli Parlimen Serian Datuk Richard Riot Jaem yang ingin menyertai parti perikatan itu.

Chong, yang merupakan anggota MP Stampin, berkata Riot, dengan skandal rasuah yang didakwa melibatkan bekas setiausaha politiknya bukan individu dan watak yang sesuai untuk bergabung dengan pakatan itu. 

 "Mengenai desas-desus mengenai hasrat Riot untuk menyertai PH, dia adalah individu yang tidak sesuai dan tidak dapat diterima, terutama dengan skandal rasuah RM40 juta terhadap bekas ketua politiknya yang masih disiasat dan jika dia diterima, dia perlu diteliti oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sebelum dia diterima masuk ke mana-mana parti komponen PH,". Kata Chong kepada pemberita hari ini selepas mengadakan pertemuan dengan wakil Jabatan Pelajaran negeri. 
Bersama beliau ialah Ahli Parlimen Bandar Kuching Dr Kelvin Yii, Ahli Parlimen Mas Gading Mordi Bimol dan Ahli Dewan Undangan Negeri Padungan, Wong Kim Wei. Chong, yang juga pengerusi DAP negeri, menegaskan bahawa sebagai pemimpin parti, beliau tidak akan membenarkan Riot menyertai parti itu, sambil menambah bahawa beliau juga akan memaklumkan kepada ketua PKR negeri Baru Bian mengenai perkara itu. ~ Sumber http://www.theborneopost.com

Dear readers, after reading the Content please ask for advice and to provide constructive feedback Please Write Relevant Comment with Polite Language.Your comments inspired me to continue blogging. Your opinion much more valuable to me. Thank you.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments